АВТОМАТИЗАЦІЯ ЛАБОРАТОРНОГО ФЕРМЕНТАТОРА Ф10

news image

Автоматизація лабораторного ферментатора Ф10 – новий проект, за реалізацію якого взялася команда професіоналів ТОВ “Топсітісервіс” і ПП “Сіменком інжиніринг”.

Більшість сучасних лабораторій обладнані різними системами і приладами, які дозволяють змішувати речовини, проводити з ними аналізи та вимірювання. Сучасні технології дають можливість використовувати високотехнологічне обладнання, функціонал якого постійно вдосконалюється.

Щоб завжди йти в ногу з часом, наш Замовник – підприємство харчової промисловості, прийняв рішення про автоматизація лабораторного ферментатора Ф10.

Лабораторний автолизатор являє собою апарат для проведення технологічного процесу дріжджової ферментації сировини. Система демонструє собою сукупність контролю вимірювальної апаратури і виконавчих механізмів.

Всебічно вивчивши технічні характеристики системи, ТОВ “Топсітісервіс” було прийнято рішення проводити автоматизація лабораторного ферментатора. Використати техніку автоматизації Siemens. А саме –  на базі контролера SIEMENS S-1200 CPU 1214 DCDCDC. І системи візуалізації WINCC Advanced v13.1.

Основний функціонал системи:

  1. Моніторинг та архівування вимірювальних величин, Ph-метрія і температура сировини. Перегляд яких передбачено як в цифровому, так і в графічному вигляді (Тренди).
  2. Виконання заданого рецепта на підтримку протягом часового відрізка температури сировини і частоти обертання мішалки. Рецепт вноситься в табличному форматі з подальшим автоматичним графічним відображенням. Також передбачена можливість завантажувати і зберігати рецепти у формати xls. .
  3. Повний моніторинг і контроль проходження циклу рецептом, з можливістю впливу на його складові.
  4. ПІД-регулювання температури сировини.
  5. Формування звітів у формати xls по роботі системи у плані проходження рецепта.
  6. Проведення повного архівування подій, дій оператора і аварійних повідомлень.

Для автоматизація лабораторного ферментатора Ф10, висококваліфікованими працівниками нашої компанії було зроблено:

– проведено монтаж щита управління,

– виготовлена вся необхідна технічна документація по об’єкту,

– здійснено пусконалагоджувальні роботи,

– проведена параметризація супутніх інтелектуальних елементів системи,

– виконано тестування системи на робочому алгоритмі,

– здійснено введення в експлуатацію системи.

В результаті виконаних робіт по автоматизація лабораторного ферментатора Ф10, підприємство харчової промисловості підвищило продуктивність виробництва. За рахунок впровадження прогресивної технології та обладнання на виробництві спрощено та вдосконалено виробничий процес.

Встановлена нова система дозволила здійснювати управління і контроль за технологічним процесом. Оперативне отримання необхідної інформації дозволяє оптимізувати виробничий процес. Запланований результат досягнутий. Проходять переговори між Замовником і ТОВ “Топсітісервіс” з приводу подальшої автоматизації виробництва.

Автоматизація виробництва і контроль технологічних процесів. Привідна техніка. Техніка автоматизації . Технологія безпеки. Автоматизація та безпека будівельНизьковольтна комутаційна апаратура. Перетворювачі частоти. Електродвигуни. Енергорозподіл.

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку