Автоматизація твердопаливного вугільного котла ВТКС25-14

news image

Автоматизувати роботу твердопаливного котла зі згорянням вугілля в киплячому слої – з таким завданням замовники звернулися у компанію ТОВ “Топсітісервіс”.

Підтримка тепла з використанням твердопаливного котла на підприємстві – це величезні витрати сил, часу та коштів. Адже такі агрегати вимагають постійної присутності обслуговуючого персоналу, який би займався завантаженням палива, чисткою зольника, контролюванням температури й тиску, розпалом та ручним регулюванням потужності котла.

Проте, завдяки розвитку сучасних технологій та професіоналізму інженерів ПП “Сіменком інжиніринг”, ТОВ “Топсітісервіс” змогло вдало реалізувати проект модернізації котла ВТКС25-14.

Комплекс проведених спеціалістами робіт

В межах виконання проекту була проведена детальна перевірка технічних рішень, електричного та технологічного монтажу. Після цього були написані програми PLC Siemens Simatic S7-300 та системи HMI, на основі яких здійснювались подальші дії: написання алгоритмів функціонування контроллера, проведення параметрування та налаштування усіх регуляторів, створення автоматизованої лінії подачі вугілля у дробарку, на живильники, підготовче відділення ХВО, деаератор.

Наступним етапом було проведення пусконалагоджувальних робіт. Спеціалісти компанії “Топсітісервіс” протестували всі вузли та виконавчі механізми та встановили контроль та облік пари на кожне з відділень заводу. Дана система була побудована на базі парових витратомірів Siemens Sitrans FX300. Також, спеціалістами була забезпечена система архівування та звітування.

У результаті виконання проекту автоматизації твердопаливного котла ВТКС25-14 були досягнуті усі поставлені цілі:

  • Підвищення енергоефективності агрегату.
  • Можливість цілковитого автоматичного управління та контролю технологічним об’єктом.
  • Автоматизація системи безпеки та системи блокування непередбачуваних ситуацій.
  • Доступ до системи параметрування та керування з кожного відділення підприємства.

ТОВ “Топсітісервіс” виконує проекти будь-якої складності

У компанії “Топсітісервіс” працюють висококваліфіковані працівники, які постійно вдосконалюють свої знання та вміння. Для реалізації завдань спеціалістами використовується сучасне високотехнологічне обладнання Siemens.
Компанія “Топсітісервіс” – це команда, яка здатна успішно виконати навіть найбільш масштабні проекти.

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку