Модернізація АСК ТП очисних споруд

news image

Компанією “Топсітісервіс” був виконаний масштабний проект модернізації автоматизованої системи керування технологічним процесом очисних споруд.

Важливими умовами реконструкції існуючих каналізаційних очисних споруд водоочищення є оптимізація капітальних витрат і забезпечення ефективної роботи всіх технологічних ділянок. Тому, перед тим як приступити до реалізації проекту, спеціалістами ТОВ “Топсітісервіс” було проведене комплексне обстеження встановленого обладнання та локальних систем управління. На основі проведеного аналізу був сформований висновок про їх технічний стан та надані рекомендації по необхідним видам робіт, які враховували умови експлуатації об’єкта і включали вирішення усіх виявлених проблем.

Після погодження всіх деталей із клієнтом, команда кваліфікованих спеціалістів приступила до реалізації проекту. Першочергово були налаштовані існуючі вузли технологічного процесу мембранної сепарації, а також введені додаткові лінії. Була проведена заміна контроллера Siemens S7-300 на сучасні аналоги Siemens S7-1200, Siemens S7-1500 та реорганізована мережа Profibus. Після цього всі контролери автономних систем були об’єднані та зв’язані в одну загальну систему керування та моніторингу за технологічними процесами. Дана система будувалася на PLC Siemens S7-1500, а системи візуалізації на Siemens WINCC Professional були побудовані по топології SERVER-CLIENT, яка дає можливість розширювати та зводити додаткові відділи підприємства.

ТОВ “Топсітісервіс” спільно із ПП “Сіменком інжиніринг” виконало широкий комплекс робіт в області проектування та реконструкції очисних споруд:

  • Встановлені нові шафи керування.
  • Розроблені електромонтажні схеми.
  • Прокладені та підключені кабелі й кабельні траси.
  • Написана програма логіки роботи ПЛК.
  • Розроблена система для моніторингу та контролю усіх процесів SDACA.
  • Проведене пусконалагодження, а також навчання обслуговуючого персоналу.

Діяльність Топсітісервіс. Головні переваги підприємства

Спеціалісти ТОВ “Топсітісервіс” завжди удосконалюють свої вміння та покращують свої знання на різноманітних курсах та тренінгах. Завдяки цьому, а також за рахунок застосування найсучасніших та найефективніших технологій, компанією успішно виконуються наймасштабніші та найскладніші проекти.

Ми гарантуємо своїм замовникам високу якість, надійність та ефективність виконаних робіт.

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку