МОДЕРНІЗАЦІЯ СИСТЕМИ ЗВАЖУВАННЯ

news image

На підприємстві харчової промисловості виникла необхідність у модернізації системи зважування.

Солодом називають пророщені в необхідних умовах зерна різних зернових культур, що пройшли подальшу обробку теплом та дробленням.

Для отримання солоду ячмінь ретельно очищають, сортують і замочують кілька днів.

Зерна частково проростають і накопичують необхідні ферменти. Крохмаль, білки, вітаміни стають розчинними.

Пророслі зерна сушаться в печах над гарячим повітрям і очищаються від паростків. У процесі виробництва солоду обсяг кінцевої продукції зменшується на 15% щодо обсягу вихідної сировини.

Перш ніж приступити до виконання робіт з модернізації системи зважування, інженери ТОВ “Топсітісервіс” провели аналіз існуючого обладнання. Було з’ясовано що система зважування складається з чотирьох аналогічних підсистем. Три з них розташовані на третьому поверсі будівлі, четверта на другому поверсі. Кожна з них відповідає за зважування відвантажуваного зерна (солоду).

На панелі управління системою надається інформація про поточну кількість відвантаження зерна і маса приросту відвантаження. Кожна підсистема ваговимірювання відвантажує зерно різними порціями. Вся інформація з заводу надходить на контролер в шафі управління заводу, який встановлений в операторській.

Під час зважування сировини запис інформації відбувається в пам’ять контролера. У двох системах запис здійснюється у флеш пам’ять, а у інших двох – в пам’ять RAM. Тому в разі збою системи, будь то відключення електричного напруги, зависання контролера та інше, пропадають поточні дані про відвантажене зерно. Замовник звернувся до нас з проханням удосконалити програмний код для запобігання подібних ситуацій.

В результаті модернізації системи зважування, поставлене нам Замовником, завдання виконане.

Проведений комплекс робіт по автоматизації виробничого процесу дозволив підприємству харчової промисловості підвищити рівень безпеки. Модернізована система зважування дала Замовнику можливість збільшити виробничу потужність і тим самим підвищити ефективність виробництва.

 

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку