СКОРОТИЛИ ВИТРАТИ НА ЦУКРОЗАВОДІ

news image

 

Скоротили витрати на Цукровому заводі, спеціалісти ТОВ “Топсітісервіс” за допомогою часткової автоматизації виробництва.

          Облік витрат на виробництво продукції – найважливіша ланка в системі ведення бізнесу. Це ясно розуміли власники Цукрозаводу, коли звернулися до ТОВ “Топсітісервіс” за допомогою.

Адже необхідність у чіткому та прозорому внутрішньому обліку сировини, була вже давно. Підприємству терміново потрібно було налагодити облік виміру вапняного молока. Ми допомогли їм: скоротили витрати.

          Для аналізу виробничих потреб, спеціалістами ТОВ “Топсітісервіс” був проведений ряд тестів. При тестуванні зробили виміри в різних місцях системи. Результати тестування передали керівництву Сахзаводу.

          В ході проведених ТОВ “Топсітісервіс” робіт, був встановлений SITRANS FUS1010 – найбільш гнучкий з існуючих на сьогоднішній день ультразвукових вимірювальних перетворювачів сигналу витрати з підключенням Clamp-on. Даний витратомір може працювати і за принципом, заснованому на часі проходження WideBeam, і в режимі відображення(доплеровском), що робить його придатним для використання з будь-якою рідиною навіть з високим рівнем газування і вмістом зважених твердих речовин.

Переваги витратоміра.

          Ми використовували головні переваги установки SITRANS FUS1010, такі як:

– гнучкість, і тепер на Цукрозаводі немає необхідності замінювати вимірювальні прилади при зміні робочих умов, витрати сировини під контролем;

– мінімальне техобслуговування, адже зовнішні датчики не вимагають періодичної очистки;

– відсутність рухомих частин, схильних до зносу або забруднення;

– відсутність перепадів тиску і енергетичних втрат;

– широкий динамічний діапазон.

          Завдяки технології ультразвукового вимірювання витрати WideBeam, з допомогою витратоміра Siemens SITRANS FUS1010, проводяться високоточні вимірювання витрати. Датчики встановили на зовнішню сторону труби, що дозволило запобігти контакту з середовищем. Конструкція датчика забезпечила легкість і простоту установки і запуску в експлуатацію. Датчики забезпечують точні вимірювання декількох параметрів: об’ємної витрати, щільності і температури.

          Принцип роботи рідинного витратоміра заснований на часі проходження імпульсів. На кожен шлях вимірювання використовуються по два ультразвукових широколучевых перетворювача, що працюють в якості приймача, то в якості передавача для опитування даних про рідину, що тече в межах ділянки вимірювання. Потім підсумковий час приходу сигналу по кожному напрямку (вгору і вниз по потоку) вимірюється за допомогою високоточного і стабільного методу обробки цифрового сигналу.

          З допомогою такої схеми виявлення, витратомір здатний розрахувати відносну різницю часу проходження сигналу (dT) з точністю до ±100 пс.

          Витратомір здатний забезпечити винятковий динамічний діапазон регулювання, якщо брати до уваги звичайні значення різниці часу проходження сигналу в рідину в діапазоні від 1×104 до 1×106.

          Також при використанні витратоміра застосовується кореляційний метод, що дозволяє системі визначати дуже високі швидкості потоку з незмінно високим ступенем дозволу. Ультразвукові перетворювачі розроблені таким чином, що забезпечується достатня конусність променя. Це гарантує те, що прийомний перетворювач буде завжди мати достатній сигнал для забезпечення роботи в умовах далекого променя. Така ситуація виникає у випадку дуже високих швидкостей потоку, коли шлях ультразвукового променя фактично виходить за межі зони прийому перетворювача. Спираючись на точні дані про час приходу сигналу вверх по потоку і вниз по потоку, витратомір здатний розрахувати приблизну швидкість потоку.

          В результаті установки витратоміра SITRANS FUS1010, Цукровий завод скоротив неконтрольовані витрати сировини, трудові та інші витрати. Ціль досягнута: скоротили витрати на Цукровому заводі. Все це позитивно позначилося на фінансово-економічних показниках діяльності підприємства.

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку