Автоматичні установки для компенсації реактивної потужності

news image

Застосування Автоматичних установок для компенсації реактивної потужності = Зниження споживання електроенергії, збільшення термінів експлуатації обладнання.

 

При експлуатації, більшістості електричного устаткування на підприємствах, з електричної мережі відбувається споживання як активної, так і реактивної енергії. 

Активна енергія перетворюється в корисну – механічну, теплову та ін. енергії. 

Реактивна ж енергія не виконує корисної роботи, а витрачається на створення електромагнітних полів в  трансформаторах, електродвигунах, зварювальних трансформаторах, індукційних печах, дроселях, освітлювальних та інших приладах.

Реактивні навантаження підприємств змінюються залежно від виробничої програми окремих струмоприймачів, від ступеня їхнього завантаження і відносної тривалості роботи, від коливань напруги в мережі, від якості обслуговування устаткування експлуатаційним і ремонтним персоналом та від багатьох інших факторів.

 

При цьому, реактивний струм додатково навантажує лінії електропередачі, що призводить до збільшення перерізів проводів і кабелів, і відповідно до необхідності використання  більшої кількості трансформаторів, кабелів, крім того, на 30-60% скорочується термін служби самого обладнання. Реактивна потужність разом з активною потужністю враховується постачальником електроенергії, а отже, зростають загальні суми платежів за електроенергію!

Найбільш ефективним, дієвим та доступним способом зниження споживання з мережі реактивної енергії є застосування установок компенсації реактивної потужності.  Їх Використання дозволяє підвищити  техніко-економічні показники електропостачання, зменшити загальні витрати на електроенергію, зменшити навантаження елементів розподільчої мережі, збільшити термін їх служби. Окупність установок в залежності від потужності обладнання і режиму його експлуатації складає від 5 до 18 міс.

 

Основні компоненти установок:

  • Мікропроцесорний регулятор автоматичного коригування коефіцієнта потужності.

- Дозволяє точно керувати коефіцієнтом потужності системи і здійснює оптимальне використання конденсаторів;

- Проводить оцінку величини струму на основі середньозважених значень навіть при спотворенні форми кривої струму або при високому вмісті гармонік;

- Забезпечує збалансоване використання конденсаторних батарей за допомогою автоматичного регулювання кількості робочих циклів і часу приєднання кожного ступеня;

  • Контактори з обмежуючими резисторами.

- Забезпечують швидкий розряд конденсаторів і їх миттєве відключення від силової лінії при знятті живлення з котушок управління контакторів;

  • Конденсаторні батареї низької напруги.

  • Вимірювальні трансформатори струму.

  • Елементи захисту компонентів.

 

Технічні характеристики і умови експлуатації:

  • Номінальна потужність від 12,5 до 1000 кВАр.

  • Допустиме відхилення потужності -5% + 10%.

  • Номінальна напруга змінного струму: 380 ... 415 В.

  • Частота: 50 Гц.

  • Ступінь захисту по ГОСТ 14254-96: IP31, IP40, IP54, IP65

  • Кліматичне виконання по ГОСТ 15150-69: УЗ, УХЛ4.

  • Група умов експлуатації по ГОСТ 17516.1: М3

  • Висота експлуатації конденсаторної установки над рівнем моря до 2000 м.

  • Робоче положення - вертикальне. Допускається відхилення від робочого положення не більше 5 °. Вимоги безпеки відповідають ГОСТ 27389-87 і ГОСТ 22789-94, а також вимогам ПУЕ.

  • Вимоги пожежної безпеки відповідають: ГОСТ 12.1.004-85

Компанія ТОВ «ТОПСІТІСЕРВІС» пропонує послуги з підбору, встановлення та проведення пусконалагоджувальних робіт Автоматичних установок для компенсації реактивної потужності в діапазоні від 20 до 400 кВар.

 

Використовуємо тільки якісне, перевірене досвідом обладнання світових виробників!

Мікропроцесорний регулятор: LOVATO/ETI;

Контактори з обмежуючими резисторами: LOVATO/ETI;

Конденсаторні батареї низької напруги: LOVATO/ETI;

Вимірювальні трансформатори струму: SOCOMEC/SIEMENS;

Елементи захисту компонентів: SIEMENS/ETI/EATON;

Металоконструкції ШК: RITTAL/ELDON/TVD;

 

Повний спектр електротехніки в інтернет-магазині https://topsity.com.ua офіційного дистриб'ютора Сіменс.

Компанія ТопсітіСервіс, Сіменком Інжиніринг  - офіційний дистриб'ютор компанії Siemens. Ми завжди в курсі останніх новинок та інноваційних рішень. Звертайтесь до нас і наші спеціалісти нададуть вам детальну інформацію, запропонують найкращі рішення для вашого бізнесу.

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку