Чи ефективно працюють очисні споруди Вашого підприємства

news image
Загалом, технологічні процеси на очисних спорудах підприємств є надзвичайно складними, і важливим етапом їх вдосконалення, підвищення ефективності роботи - є інтеграція автоматичних систем керування.
Так, нещодавно нашою компанією було проведено повну автоматизацію систем управління очисними спорудами на виробництві одного з провідних заводів дитячого харчування в Україні.
В процесі впровадження АСУ виконано роботи по монтажу та встановленні 3-х нових шаф керування. Розроблена програма для керування виконавчими механізмами (засувками, двигунами з/без ПЧ) також аналогових давачів (рівня, температур, концентрації кисню) та дискретних давачів рівня. Розроблено автоматичні режими для підтримки витрати води та рівня в ємностях із запобіганням переливу, циклічне перекидання заслінок та інше. Впроваджено зручну системи візуалізації, керування та діагностики роботи системи з відповідною інструкцією.
Весь Проект реалізовано з використанням надійного та інноваційного обладнання SIEMENS.
Інтелектуальна частина проекту розроблена на базі мікропроцесорного контролера SIEMENS Simatic S7-1500, 4-х частотних перетворювачів G120 та станції керування для оператора.
Основними результатами впровадження автоматизованої системи управління на очисних спорудах, стало:
- Безперервне очищення стічних вод, відокремлення мулу методом осаджування та аерації для подальшого перекачування;
- Автоматичні режими підтримки рівня в ємностях, що значно пришвидшує цей процес, та робить його безпечнішим, адже виконується без втручання персоналу та запобігає переливу;
- Автоматичний режим підтримки заданого значення витрати;
- Автоматичне увімкнення барабанної решітки(фільтру) при наявності рідини в ній;
- Зручне налаштування співвідношення завдань для насосів-дозаторів відносно витрати;
- Автоматична зміна положення дискретних засувок із заданим періодом часу;
- Можливість керування кожним елементом в ручному режиму;
- Система блокувань, яка унеможливлює роботу насосів у холостому ході, та захищає елементи від перегріву та розгерметизації (при наявності відповідних давачів);
- Моніторинг та індикація стану шаф керування;
- Моніторинг дій та діагностика аварій по кожному елементу, з внесенням в журнал повідомлень;
- Наявність загального журналу аварійних повідомлень, який дає можливість оператору моментально оцінити аварію, при її виникненні, та зрозуміти до якого елементу вона відноситься.
 
Наша компанія має багаторічний позитивний досвід створення та ефективної модернізації очисних споруд у будь-яких галузях!
Звертайтесь до нас і наші спеціалісти нададуть вам детальну інформацію, запропонують найкращі рішення для вашого бізнесу в області автоматизації технологічних процесів та енергорозподілу.
 
 
#ТопсітіСервіс - офіційний партнер компанії Siemens в Україні.
#Сіменком_Інжиніринг - системний інтегратор компанії Siemens.

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку