Компанія Siemens планує вкласти 600 мільйонів євро у будівництво розумного міста на околицях Берліну

news image
Компанія Siemens планує вкласти 600 мільйонів євро у будівництво розумного міста на околицях Берліну. Таку інформацію опублікувала Кетрін Шайєр на сайті bloomberg.com
 
Ділянку, обсягом у 70 гектарів, котра ще з 1897 року належала концерну Siemens, планують ревіталізувати і, за концепцією Siemensstadt 2.0, тут планується будівництво кампусу, в якому розмістяться нові виробничі бази Siemens, інноваційні хаби та стартап-центри, а також близько 3 тисяч квартир, дитячі садочки, школи, готелі, крамниці та парки.
Цікаво, що до Другої Світової війни, у цьому районі було житло для працівників заводів Siemens. Та після розколу Берліну, концерн перебазувався до Мюнхена, а район Зіменсштадт поступово почав занепадати.
Тож наприкінці 2018 року, влада Берліну та компанія Siemens підписали декларацію про наміри, а місто погодилось інвестувати 1,5 мільйона євро у розвиток інфраструктури. Будівництво комплексу планують розпочати вже наприкінці цього року.
У свою чергу, Siemens обіцяє постійно залучати місцевих мешканців до обговорення нюансів проекту та зарезервувати 30% житла для малозабезпечених сімей.

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку