Компанія Siemens розпочала будівництво заводу з виробництва зеленого водню, що не містить СО 2

news image
 
Воднева установка повинна розпочати роботу влітку 2022 року, При споживанні електроенергії в шість мегават на початковій фазі розробки, установка буде працювати виключно на відновлюваних джерелах енергії і не буде мати CO 2 . На цьому першому етапі електролізна установка від Siemens Energy зможе виробляти понад 900 тонн водню на рік. При повному розширенні завод зможе постачати до 2000 тонн, що може забезпечити зменшення викидів вуглекислого газу до 13 500 щорічно.
Завод відрізнятиметься високою потужністю, ефективністю, низькими витратами на обслуговування та надійною, безпечною роботою без використання хімічних речовин. Для отримання зеленого водню, буде застосовано процес електролізу з використанням протонообмінної мембрани (РЕМ), в якому електроенергія використовується для розщеплення води на водень та кисень. PEM, дозволяє протонам проходити через, але зупиняє такі гази, як водень і кисень. В електролітичному процесі мембрана, крім усього іншого, функціонує як сепаратор і перешкоджає змішуванню отриманих газів.
Водень, буде доставлятися вантажівками для місцевого розподілу, головним чином у регіонах Верхньої Франконії, Верхнього Пфальцу, Тюрінгії та Саксонії в Німеччині, а також для деяких регіонів Західної Чехії. Також, планується можливість побудови громадської заправної станції зеленим воднем для вантажних автомобілів та автобусів в одному місці, яка підтримувала б безвуглецеві вантажні та пасажирські перевезення.
Об'єкт Вунзидель знаходиться у спільній власності Siemens та німецької газової компанії Rießner Gase, кожна з яких має 45% акцій, а решта 10% належить Stadtwerke Wunsiedel, місцевому органу громадських робіт.
"WUN H2 - це пілотний проект для Німеччини, який продемонструє на практиці інноваційні технології та врешті-решт доведе доцільність промислового виробництва зеленого водню", - сказав д-р Філіпп Меттіс, керуючий директор заводу в Вунзидель. «Наша концепція масштабована і може бути легко перенесена в інші місця. Якби кожне місто мало власну установку H2, енергетичний перехід був би вже набагато ближчим ".
Тому, сподіваємось, що в Україні такі заводи невдовзі теж запрацюють.
 
Джерело:https://www.power-technology.com/
 
Компанія #ТопсітіСервіс - офіційний партнер компанії Siemens в Україні. #Сіменком_Інжинірин - системний інтегратор компанії Siemens.
Ми завжди в курсі останніх новинок та інноваційних рішень.
Ефективні інженерні рішення для вашого виробництва тут: https://topsity.com.ua/

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку