Модуль компанії Siemens SIMATIC S7-1500 TM NPU став найкращим продуктом року в області автоматизації і управління

news image

Програма Plant Engineering «Продукт року» є головною нагородою за нові продукти в обробній і невиробничій галузях. Новітній модуль SIMATIC S7-1500 TM NPU був визнаний переможцем у цій номінації.

Модуль SIMATIC S7-1500 TM NPU містить у собі модуль обробки Intel Movidius Myriad X Vision, який, у свою чергу, забезпечує ефективну обробку структури нейронної мережі та використання алгоритмів машинного навчання.
Встановлений VPU, новий чіп Intel Myriad X VPU, є першим у своєму класі, що має виділений апаратний прискорювач для структур із глибокими нейронними мережами.

Штучний інтелект створює нові можливості

За допомогою S7-1500 TM NPU користувачі можуть підключати сумісні датчики, такі, як камери або мікрофони, через вбудовані інтерфейси портів USB 3.1 і Gigabit Ethernet, що входять в комплект плати. Дані, зібрані з підключених сенсорних систем, а також інформація із самої програми ЦП, можуть бути оброблені з використанням нейронних мереж, а потім - оцінені у програмі ЦП. ШІ робить логіку управління більш гнучкою, а виробничі процеси більш точними.

Потенційні можливості застосування модуля NPU SIMATIC S7-1500 TM безмежні. Особливо підходять додатки в області робототехніки, забезпечення якості та моніторингу стану. Обмеження - тільки в уяві користувача.

Чи будете Ви переоцінювати свої системи автоматизації за допомогою штучного інтелекту?

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку