Механізм виявлення раку молочної залози на ранній стадії та багато інших цікавих відкриттів від дослідників компанії Siemens

news image

Винахідники року Siemens 2019

Механізм виявлення раку молочної залози на ранній стадії та багато інших цікавих відкриттів від дослідників компанії Siemens.

Робити неможливе можливим - це те, чим співробітники Siemens займаються щодня. Вони стежать за тим, щоб міста були більш придатними для життя, а галузі більш ефективними.

Мрії

З 1995 року компанія Siemens відокремлює особливо видатних дослідників і розробників, винаходи яких стали революційними  для успіху компанії та принесли величезну користь суспільству.

Один із найгучніших заходів минулого року - «Мрії: зробити неможливе можливим». Компанія «Сіменс» відзначила 23 особливо успішних дослідників званням «Винахідники року - 2019». Вцілому, ці вчені відповідальні за близько 1450 винаходів і 1500 виданих патентів. Більшість винахідників родом із Німеччини, а також з США, Китаю, Великобританії, Іспанії, Італії та Румунії. Хочемо поділитися і з Вами декількома цікавими історіями успіху цих талановитих вчених.

Історія перша. Ганна Джеребко, котра отримала нагороду в категорії "Найвизначніший винахід" за виявлення раку молочної залози на ранній стадії.

Ганна Джеребко розробила алгоритм, який дозволяє мамограмою відобразити структури тканин у грудях так, як ніколи раніше.У Ганни Джеребко є покликання: виявлення на самих ранніх стадіях ракових захворювань, чи будь-яких інших аномалій. Винахідниця року в Siemens Healthineers не заспокоїться, поки не зробить новітні технології придатними для діагностичних цілей.Саме тому, вона винайшла алгоритм, який можна використовувати в мамографії, щоб вперше показати структури тканин молочної залози в обертових трьох вимірних анімаціях та в окремих зображеннях.

Це був довгий і важкий шлях. "Спочатку я, а потім і моя команда розробляли незліченні варіації алгоритму." - говорить Джеребко. Зображення можуть бути чіткими і детальними, але вони не складають ніякої цінності, якщо радіологи не можуть отримати від них жодних клінічних даних. Фахівці, що вивчають мамографію, не побачать нічого крім тканини різних відтінків чорного, білого і сірого."Навіть радіологам іноді важко виявити кожну крихітну зміну, особливо в дуже щільній тканині молочної залози, незважаючи на їх багаторічний досвід." - каже Ганна Джеребко.

Завдяки новій техніці візуалізації, цифровому томосинтезу молочної залози, Siemens Healthineers досягла глибини розширення, такого, що ніколи не зустрічався раніше на мамографічних зображеннях. Глибоке фокусування для мамографії досягається шляхом повороту джерела рентгенівського випромінювання на кут до 50 градусів навколо тканини-мішені. Інші виробники працюють тільки з діапазонами від 15 до 40 градусів. Томографічні зображення, зроблені під кутом 50 градусів, показують склад тканини набагато більш детально. Області, де тканина грудей більш-менш щільна, можуть бути чітко визначені. Мікрокальціфікаціі добре видно. Точна ідентифікація є найбільш важливим завданням для діагностики: рак молочної залози може розвиватися в результаті накопичення мікрокальціфікацій, але не кожна мікрокальціфікація є злоякісною. Цікавлять кальцифікації крихітні - всього від 100 до 200 мікрон - і радіолог повинен визначити їх морфологічно, щоб вирішити, чи є кластер безпечним, або навпаки. Процедура Insight 3 D, розроблена Джеребко, тепер дозволяє переглядати кластери і всі інші тканини з різних сторін. Вона знаходиться в процесі реєстрації по всьому світу для клінічного використання. 

Історія друга. Люсія Мірабелла. Матиматичне бачення. Винахідниця була нагороджена в номінації «Талант».

Люсія Мірабелла - експерт по генеративному дизайну, який змінює процес проектування. Прикладами є газові турбіни, моделі серця або 3D-друковані деталі - складні математичні моделі призводять до абсолютно нових проектованих об'єктів або систем, щоб змусити їх працювати більш ефективно.

Історія третя. Девід Гродзкі.

Девід Гродзкі покращив зображення в поперечному перерізі і зменшив гучний шум роботи МРТ на цілих 97%. Гродзкі отримав нагороду в категорії «Талант».

Девід Гродзкі, дослідник Siemens Healthineers тестує нові процеси для поліпшення сканування, скорочення часу сканування або - як в одному з його кращих винаходів - для полегшення відчуттів пацієнта, наприклад, за рахунок зниження типового шуму пристрою МРТ до ​​97 відсотків. В залежності від виміру, типовий стукіт блоку МРТ може досягати гучності більше, ніж 100 децибел - приблизно еквівалентно гучності рок-концерту. "Це стрес для паціента, особливо при скануванні голови", - відзначає Гродзкі. Шум виникає через те, що перекриваючі магнітні поля, відомі як градієнтні поля, швидко включаються та виключаються. Вони генерують магнітне поле, яке залежить від часу та місцязнаходження, тому сигнали розрізняються в залежності від їх положення у вимірювальному об'єкті. Ця інформація може бути корисною для створення зображення. Швидке переключення необхідних токів в градієнтній катушці має вплив на катушку за рахунок сильних електромагнітних сил, які приводять до невеликих спотворень та деформаціям в катушці через короткі, ритмічні інтервали.

 Як і всі винахідники, винахідники Siemens, вони люблять мислити нестандартно. І вони завжди крокують вперед, час від часу повністю змінюючи те, що було останнім відкриттям раніше. Як інноваційні інженери, вони знають, які технології мають те, що потрібно для успіху. І ці призери не тільки з Siemens, вони також представляють університети і стартапи, які працюють в тісній співпраці з Siemens - доказ того, що стратегія відкритих  інновацій Siemens працює.

Слідкуйте за новинами компанії ТопCітіCервіс, офіційного дистриб'ютора Сіменс Україна та будьте першими, хто дізнається про останні новини в сфері інновацій. Далі буде. 

 

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку