МОДЕРНІЗАЦІЯ АСК ПАКУВАЛЬНОЇ ЛІНІЇ

news image

Продовжуючи співпрацю з клієнтом, ТОВ “Топсітісервіс” реалізувало другий етап масштабного проекту – модернізацію АСК пакувальної лінії.

Замовник – підприємство харчової промисловості.

Перший етап робіт фахівці нашої компанії виконали в листопаді 2016 року. З тих пір пройшло достатньо часу.

Замовник, переконавшись в надійності і якості встановленого нами обладнання Siemens. А також – виконаних нами робіт, прийняв рішення продовжувати співпрацю з нашою компанією. Провести модернізацію АСК пакувальної лінії KISTERS.

До виконання проекту приступили професіонали групи компаній ТОВ “Топсітісервіс” і ПП “Сіменком Інжиніринг”. Наші профі щорічно отримують саме передове навчання в Європі і в Україні. А практику проходять на заводах, фабриках, логістичних центрах таких гігантів, як Siemens, Rittal GmbH & Co. KG та інших. Отримані знання дають можливість нашій дружній команді братися за проекти будь-якої складності. Високий професіоналізм інженерів ПП “Сіменком інжиніринг” офіційно підтверджений, врученням підприємству нагороди “Прорив року 2018”.

Проектом модернізації передбачено:

– Проведення аналізу та діагностики всіх об’єктів системи.

– Алгоритми роботи суміжних систем;

– Складання схем технічних рішень побудови АСК.

– Підбір нових компонентів.

– Аналіз логіки роботи програми контролера.

– Заміна всіх застарілих аналогових систем на цифрові.

 

Під час реалізації 1 етапу проекту, ми зробили заміну ПЛК і панелі оператора. Ввели систему в експлуатацію. 2 етап включив в себе роботи з модернізації сервоприводів.

У процесі модернізації АСК машини, наші фахівці виконали демонтаж контролерної аналогової техніки. І демонтаж сервоприводів INDRAMAT. Провели ревізію електромонтажу шаф управління. Встановили нові елементи автоматики виробництва SIEMENS.

Команда ТОВ “Топсітісервіс” модернізацію АСУ здійснила на базі контролера SIEMENS CPU 1510SP – 1 PN. І станції ET 200 SP. Візуалізація і контроль роботи машини реалізована на базі сенсорної панелі SIEMENS KTP 900 Basic PN.

Модернізація сервоприводів реалізована на базі Sinamics S120 Booksize. З інтеграцією встановлених синхронних серводвигунів INDRAMAT. Реалізована функція автоматичної синхронізації синхронного двигуна і приводу.

Модернізована система виключила всі аналогові компоненти. І побудована на сучасній цифровій мережі PROFINET.

Результати впровадження модернізованої системи АСК :

– Підвищена надійність системи.

– Збільшився час напрацювання до відмови.

– Поліпшився контроль технологічних показників.

– Підвищена якість продукції шляхом коректного проходження процесу.

– Отримано зручний інтерфейс управління і контролю роботи машини.

– АСК машини побудована на сучасних елементах автоматики.

У підсумку, Замовник отримав комплексне рішення по модернізації машини.

Замінено всі аналогові елементи на сучасну цифрову техніку. Також замінені всі електродвигуни на серводвигуни. Ми відновили шафи управління та відповідну технічну документацію. Зробили для замовника зручну систему візуалізації та управління.

Промислові системи автоматизації та контролю технологічних процесівАвтоматизація виробничих процесів на підприємствах, заводах фабриках. Привідна технікаТехніка автоматизації . Технологія безпекиАвтоматизація та безпека будівельНизьковольтна комутаційна апаратураПеретворювачі частоти. Електродвигуни. Енергорозподіл.

Автор:

Share:

Call back