ВПРОВАДЖЕННЯ АСК ЕЛЕВАТОРНОГО КОМПЛЕКСУ

news image

Масштабний проект впровадження АСК елеваторного комплексу виконало ТОВ “Топсітісервіс”.

Проектом передбачено:

  1. Розробка повного комплексу технічної документації, електромонтажних схем.
  2. Виготовлення щитів управління, сервісних пультів місцевого управління.
  3. Написання логіки роботи програми ПЛК з повним набором функцій управління, захисту, блокування, маршрутизації.
  4. Розробка системи візуалізації та контролю технологічного процесу.
  5. Розробка функції автоматичних маршрутів руху сировини.
  6. Повний комплекс робіт з перевірки роботи всіх вузлів системи.
  7. Введення в експлуатацію.

В процесі виконання проекту професіоналами ТОВ “Топсітісервіс” і ПП “Сіменком інжиніринг розроблена потужна АСК елеваторного комплексу, яка об’єднує в себе наступний перелік вузлів і технічних елементів:

Вентиляторів аерації/аспірації 83 шт. Кількість дискретних входів DI 2 928 шт
Норій 20 шт. Кількість дискретних виходів DO 1 280 шт.
Транспортерів 83 шт. Кількість аналогових входів AI 56 шт.
Засувок моторизованих 102 шт. Кількість перетворювачів частоти 84 шт.
Виготовлено шаф управління 83 шт. Комплексів термометрії силосної 21 шт.
Облаштовано РП / ТП 6 шт. Кількість ваг елеваторних 4 шт.
Кількість станцій входів/виходів 28 шт. Та інше

Нова система побудована на сучасному контролері SIEMENS SIMATIC WinAC RTX і системі візуалізації SIEMENS SIMATIC WinCC V7.4. за SERVER-CLIENT архітектурою з інтегрованим проектом. В реалізації проекту були використані промислові цифрові мережі ProfiNET і PROFIBUS, побудова топології «Оптичне кільце» для цифрових мереж даних. Організована система безперебійного живлення. Система АСК елеваторного комплексу створена на обладнанні світових лідерів: SIEMENS, Weidmuller, ERICO, Socomec.

Інтеграція сучасного сушильного комплексу виробництва BUHLER (Німеччина) здійснювалася спільно із закордонними колегами. Проведено підключення та налаштування системи термометрії силосної,  виробництва GESCASER.

Виконана обв’язка і забезпечення надійної роботи елементів транспортування і суміжних елеваторних завдань, виробництва MONSUN lachenmeier.

В результаті виконаних робіт, впроваджена на підприємстві Замовника, АСУ елеваторним комплексом забезпечує безперебійну роботу обладнання з наступними показниками:

* 400 тонн/год завантаження автомобільне;

* 600 тонн / год вивантаження автомобільне;

* 100 тонн/год розвантаження залізничне.

Використання якісного відповідного інструменту та автоматизованого програмного забезпечення в ході розробки і проектування, дозволило команді ТОВ “Топсітісервіс” виконати роботи в заплановані терміни.

Проведена організація автоматизованого вузла залізничного вивантаження сировини, шроту.

Розроблена потужна і функціональна SCADA-система контролю елеватором. Успішно проведена інтеграція повного функціоналу захистів і блокування об’єктів.

Особливо хочеться відзначити створений професіоналами нашої компанії для Замовника – зручний інтерфейс управління. Він дозволяє проводити архівування даних і статистику роботи елеватора. Також реалізована функція автоматичного збору технологічних маршрутів.

Автоматизація виробництва і контроль технологічних процесів.  Промислові системи автоматизації та контролю технологічних процесів.  Привідна технікаТехніка автоматизації . Технологія безпекиАвтоматизація та безпека будівельНизьковольтна комутаційна апаратура. Перетворювачі частоти. Електродвигуни. Енергорозподіл.

Автор:

Поділитися:

кнопка зв'язку