Siemens виводить промисловість на новий рівень цифрової трансформації

news image

На Hannover Messe 2019 компанія Siemens представила нові рішення напрямку «Цифрове виробництво», які допомагають компаніям вийти на новий щабель цифрової трансформації.

 

«Завдяки інтеграції передових технологій промислові компанії зможуть більш ефективно і гнучко користуватися великими обсягами даних. За допомогою таких технологій, як штучний інтелект, периферійні обчислення і адитивне виробництво, ми второвуємо шлях промисловості у майбутнє. Ми також переосмислюємо технологію управління технологічними процесами і представляємо інноваційну систему управління Simatic PCS neo на основі веб-технологій», – зазначив на прес-конференції член Правління «Siemens AG» і директор операційної компанії «Цифрове виробництво» Клаус Хельмріх.

 

Під гаслом «Цифрове підприємство – з думкою про майбутнє промисловості» Siemens демонструє, як компанії будь-якого розміру можуть використовувати профільні галузеві рішення для підвищення своєї гнучкості і ефективності, створення нових бізнес-моделей. На думку Клауса Хельмріха, «інноваційне партнерство між великими компаніями і підприємствами малого і середнього бізнесу настільки ж важливе, як і співпраця між бізнесом, наукою і політикою».

 

Siemens також відкриває можливості автоматизації технологічних процесів і представив на новітню інноваційну систему управління процесами. Simatic PCS neo – абсолютно новий пакет системного програмного забезпечення, за допомогою якого Siemens відкриває нові можливості ери цифровізації для безперервного виробництва.

 

Вони включають в себе глобальне інтернет-співробітництво в області розробки і експлуатації, а також унікальну зручність використання завдяки об’єктно-орієнтованій моделі даних і відкритій архітектурній системі. Крім того, система пропонує можливість масштабування від невеликих виробничих модулів до найбільших в світі виробничих комплексів. У Simatic PCS neo використовується нове сімейство апаратних засобів і прикладна архітектура комплексної високопродуктивної системи управління процесами Simatic PCS 7 V9.0. Таким чином, поряд з перевагами нової системи Siemens може запропонувати своїм клієнтам захист своїх інвестицій і ноу-хау.

 

Відвідувачі експозиції Future Area на стенді дізналися про те, що в результаті інтеграції цих передових технологій виникає більш міцний зв’язок між операційними (OT) і інформаційними технологіями (IT). В процесі конвергенції цих технологічних напрямків зростаючі обсяги даних в сфері розробки і виробництва в майбутньому будуть пов’язані з іншими даними з таких областей, як логістика або закупівлі. В результаті цього процесу великий обсяг інформації буде перенесений з центрального рівня на рівень автоматизації

 

Для обміну даних між секторами і підвищення гнучкості і продуктивності потрібно велика потужна комунікаційна інфраструктура. Новий комунікаційний стандарт 5G обіцяє захоплюючі перспективи. Висока швидкість передачі даних, відсутність затримок забезпечують значне підвищення ефективності і гнучкості при створенні промислової цінності, особливо для додатків Індустрії 4.0. Siemens з самого початку використовує цей новий комунікаційний стандарт і підтримує його стандартизацію і промислову реалізацію, розробляючи відповідний портфель продуктів. Siemens також реалізує власні дослідницькі проекти в області Industrial 5G і створює кілька центрів тестування сумісності 5G в умовах реальних OT. Ці роботи включають в себе оцінку та тестування існуючих промислових стандартів, таких як Profinet або TSN (мережа для роботи в реальному часі).

 

Siemens підтримує цифрову трансформацію в широкому діапазоні послуг – від консалтингу до реалізації проектів.

«Ми підтримуємо наших клієнтів на всіх етапах цифровізації – від консультацій по вибору стратегій для промислової цифровізації до підтримки при впровадженні та оптимізації цифрових рішень», – зазначає Клаус Хельмріх. Консультування передбачає всебічну оцінку готовності компанії, для переходу на цифрові рейки, яка проводиться фахівцями з цифровізації спільно з замовником. «Ми разом визначаємо існуючий рівень цифровізації компанії і на базі отриманих даних розробляємо для клієнта індивідуальну стратегію цифровізації разом з дорожньою картою».

Автор:

Поделиться:

кнопка связи