За кермом легендарного Porsche без шкоди для природи. Siemens Energy і Porsche розпочали виробництво "зеленого" палива

news image

Німецький виробник енергетичного обладнання Siemens Energy AG і виробник преміальних автомобілів Porsche запускають пілотний проект зі створення першої у світі інтегрованої установки з виробництва синтетичного “кліматично нейтрального палива” – e-Fuels в промислових масштабах.

Партнерами підприємств також виступлять AME, чилійська нафтова компанія ENAP і італійська Enel, як співзасновник підприємства, сконцентрувавшись на питаннях вітроенергетики і електролізу.

Початкові інвестиції компанії у проект складуть близько 20 мільйонів євро. Як повідомляється, свій внесок в реалізацію проекту зробить уряд Німеччини. В рамках національної водневої стратегії компанія Siemens Energy отримає від Федерального міністерства економіки та енергетики грант в розмірі близько 8 мільйонів євро.

Основним покупцем e-палива стане Porsche. А в перспективі синтетичне вуглецево-нейтральне паливо планують використовувати не тільки в автомобільних двигунах, але й в авіації та водному транспорті. 

До 2022 року планується виготовити 130 000 літрів синтетичного бензину і Porsche приступить до його повномасштабного випробуванням на спорткарах 911, які найдовше в сімействі Porsche будуть зберігати двигун внутрішнього згоряння. До 2024 року обсяг збільшать приблизно до 55 мільйонів літрів, а до 2026 – приблизно до 550 мільйонів літрів на рік. При таких обсягах повинна істотно знизитися вартість eFuels, яка наразі становить близько 10 американських доларів за літр, тобто приблизно в п'ять-шість разів дорожче традиційного бензину.

"Зелене" пальне буде вироблятись із використанням технології MTG ("метанол на бензин") за ліцензією ExxonMobil. Для виробництва синтетичного метанолу буде застосовуватися водень, отриманий із використанням енергії вітру. Використання відновлюваної вітрової та сонячноїенергії поряд із захопленням вуглекислого газу з атмосфери дозволить на виході отримувати водень, синтетичний метанол e-Methanol і синтетичний бензин e-Gasoline, а також синтетичне дизельне паливо (e-Diesel) і синтетичний газ (e-Kerosene). У e - Fuels в 3-4 рази менше компонентів, ніж в традиційному викопному паливі, і, відповідно, набагато менше шкідливих викидів, зокрема твердих частинок і оксидів азоту. 

Екологічно чисте е-паливо відмінно підходить для автомобілів зі звичайним двигуном внутрішнього згоряння без будь-якої їх модифікації. Це дозволить перетворити бензинові та дизельні автомобілі на майже такі самі «зелені» авто, як і електромобілі і значно скоротить згубну дію транспортної сфери на клімат планети.

Компанія ТопсітіСервіс, Сіменком Інжиніринг  - офіційний дистриб'ютор компанії Siemens. Ми завжди в курсі останніх новинок та інноваційних рішень.

Звертайтесь до нас і наші спеціалісти нададуть вам детальну інформацію, запропонують найкращі рішення для вашого бізнесу.

 

Детально про новини, наші послуги та реалізовані проекти на нашому сайті:https://topsity.com.ua/

Автор:

Поделиться:

кнопка связи