АВТОМАТИЗАЦІЯ НОВОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ

news image

Підприємство целюлозно-паперової промисловості звернулося до ТОВ “Топсітісервіс” з питанням розробки проекту автоматизації нового технологічного процесу.

Замовнику потрібно було здійснити проект модернізації технологічного процесу, в плані інтеграції нового технологічного обладнання (італійська фірма ST Macchine) і системи АСК підготовчого відділення сировини целюлозної маси.

Провівши попередній аналіз, наші фахівці визначили що проект автоматизації нового технологічного процесу передбачає:

– розробку технічної документації;

– монтаж і підключення шафи управління;

– написання логіки роботи ПЛК (Програмований логічний контролер );

– розробка системи візуалізації та проведення пусконалагоджувальних робіт.

Також передбачалося спілкування з представниками інженерної групи зарубіжної фірми ST Macchine в межах налаштування технологічних параметрів обладнання.

Командою унікальних фахівців ТОВ “Топсітісервіс” і ПП “Сіменком інжиніринг” були виконані роботи:

  1. Розроблено проектне рішення на базі елементів SIEMENSS7-1500 ET200SPFormat. І системи візуалізації процесу TIAWinCC Pro V15.0.
  2. Розроблено технічну документацію, електромонтажні схеми та елементне компонування щита управління.
  3. Виконані монтажні роботи збору щита управління і локальних пультів управління.
  4. Здійснили підключення кабельної продукції, і всіх супутніх елементів системи. Контрольно-вимірювальної техніки (датчиків тиску, витрати, концентрації, температури).
  5. Написали логіку роботи ПЛК, організацію блокової структури програми управління та діагностики окремих вузлів системи.
  6. Написали логіку роботи блок-автоматів. Елементів автоматичної роботи групи об’єктів з установкою параметрів і рецептів роботи.
  7. Розробили систему візуалізації процесу, систему збору інформації, архівування та статистики. SCADA-система на базі програмного продукту WinCCprofessional, є потужним продуктом для реалізації універсальної та гнучкої візуалізації технологічного процесу. Вона має можливість розділяти налаштування технологічного обладнання на різні рівні доступу та в цілому захистити втручання в хід технологічного процесу і його налаштування.
  8. Провели пусконалагоджувальні роботи.
  9. Здійснили запуск системи в цілому в експлуатацію.
  10. Дано рекомендації персоналу Замовника щодо нового технологічного процесу.

В процесі експлуатації установки певні функціональні елементи знаходяться під напругою. Недотримання правил техніки безпеки може призвести до смерті, важких травм і матеріального збитку.

Необхідно дотримуватися наступних вказівок з техніки безпеки:

Монтаж, введення в експлуатацію, пошук несправностей і ремонт установки повинен проводити тільки кваліфікований персонал, ознайомлений з відповідними інструкціями з обслуговування. Необхідно належним чином забезпечити заземлення і захист від короткого замикання, а також визначити розміри проводів. Ці заходи потрібні для забезпечення надійності установки і безпеки обслуговуючого персоналу.
Монтаж пристроїв необхідно здійснювати відповідно до діючих стандартів, національних і регіональних приписів. Перед проведенням випробувань на безпеку, а також перед технічним обслуговуванням і ремонтом, необхідно відключити всі джерела електроживлення, захистити їх від повторного включення і позначити відповідним чином.
Для проведення вимірювань використовувати тільки технічно справне і придатне для відповідного виміру контрольне обладнання. Необхідно суворо дотримуватися вказівок у відповідних інструкціях з експлуатації.
Необхідно суворо дотримуватися вказівок на небезпеку, попереджувальних вказівок і вказівок з техніки безпеки. Під час експлуатації установки всі дверцята і кришки повинні бути закриті.

В результаті виконаного проекту АСК підготовчого відділення, Замовник отримав цілісну систему автоматизації з організованою диспетчеризацією.

Супровід виконання проекту суміжний із зарубіжними представниками.

В результаті автоматизації нового технологічного процесу було значно виключено людський вплив на проходження технологічного процесу. Система побудована на сучасних цифрових технологіях PROFINET, що дає можливість в режимі реального часу проводити діагностику всіх елементів системи. Проводити аналіз і статистику продуктивності обладнання.

Нова система, встановлена ТОВ “Топсітісервіс”, дає можливість гнучко впливати на продуктивність і якість продукції в автоматичному режимі, згідно з поточним аналізом актуальних даних (витрата, концентрація і тиск). Дана структура побудована на автоматичному регулюванні ступеня помелу сировини, в плані адаптивної системи притиску ножів рафінерів.

Замовник виконаними роботами задоволений і наша співпраця триває.

Автоматизація виробництва і контроль технологічних процесів.  Промислові системи автоматизації та контролю технологічних процесів.  Привідна технікаТехніка автоматизації . Технологія безпекиАвтоматизація та безпека будівельНизьковольтна комутаційна апаратура. Перетворювачі частоти. Електродвигуни. Енергорозподіл.

Автор:

Поделиться:

кнопка связи